Home Graafmachines Draaikantelstukken

Rototilt Draaikantelstukken

Eurosteel is exclusief importeur voor de Benelux van het Zweedse Rototilt, een vooraanstaande producent met ruim 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van  draaikantelstukken.  Rototilt levert draaikantelstukken voor graafmachines van 1,5 tot 40 ton,  in een groot aantal uitvoeringen en met tal van opties en besturingssytemen.

R1 1,5-3,5 ton

R2 3-6,5 ton

R3 6-12 ton

R4 10-16 ton

R5 14-19 ton

R6 15-24 ton

R8 23-32 ton

R9 30-40 ton

Grijperunits Optioneel op Rototilt draai-kantelstukken

Waarom kiezen voor een draaikantelstuk van Rototilt

  • Wij leveren draaikantelstukken voor machines van 1,5 tot 40 ton.
  • Bewezen Zweedse kwaliteit sinds 1986
  • Onze draaikantelstukken hebben een unieke, oliegevulde rotor voor optimale smering
  • Door middel van 2 dubbelwerkende cilinders of enkelwerkende telescoopcilinders zijn de draaikantelstukken 2x 40° kantelbaar
  • Standaard lasthoud ventielen in de kantelcilinders
  • Diverse besturingssystemen
  • Optioneel uitgerust met het innovatieve SecureLock™ systeem van Rototilt
  • Daarnaast heeft ieder draaikantelstuk specifieke eigenschappen en opties, toegespitst op de taak.

Het juiste besturingssysteem maken uw graafmachine met draaikantelstuk efficiënter

Het selecteren van een besturingssysteem is een van de belangrijkste keuzes bij het investeren in een graafmachine met tiltrotator. Het besturingssysteem is essentieel voor veiligheid, ergonomie, flexibiliteit, bediening, betrouwbaarheid en technische kwaliteit. Het belangrijkste is dat u het besturingssysteem kiest dat geschikt is voor uw graafmachine en uw werkzaamheden.

Met het besturingssysteem van Rototilt kunt u kiezen uit een breed scala aan slimme functies. Inclusief SecureLock™, de positioneringsoplossing RPS™, HFS voor hoge olievolumes, en wiel- en rupsbesturing . Onze besturingssystemen gaan onder de namen ICS™, TLE™ en TE™. Lees hieronder over onze verschillende besturingssystemen.

Logo ICS

ICS™

Innovative Control System, ICS™, is wat wij ons slimste controlesysteem noemen. Met ICS™ haalt u het maximale uit uw graafmachine-kantelstukcombinatie.  Aanbevolen voor Rototilt tiltrotators R1 tot R9.

Lees meer

Logo TLE

TLE™

Tilt-Lock-Extra,  is een systeem waarbij de kantelfunctie geschakeld kan worden naar de extra functie of de snelwissel. De functie voor de rotatie dient rechtstreeks op de machine aangesloten te worden.  Dit wordt ook wel een 4-slangen systeem genoemd.

 

Logo TE

TLE™

Tilt-Extra is een systeem waarbij de kantelfunctie geschakeld kan worden naar de extra functie. De functie voor de rotatie en de snelwissel dienen rechtstreeks op de machine aangesloten te worden.  Dit wordt ook wel een 6-slangen systeem genoemd.

 

Opties voor uw draaikantelstuk

Rototilt® combineert alle efficiëntie en betrouwbaarheid van een tiltrotator met nieuwe geavanceerde technologie die uw gereedschapsdrager nog veiliger en flexibeler maakt. Met deze mogelijkheden kunt u precies de functies en opties combineren die u nodig hebt. Hier zijn enkele van de opties:

Logo RPS

RPS™

Juiste positie in elke hoek. Integreer RPS met uw 2 of 3D GPS systeem voor unieke precisie en verhoogde efficiëntie.

Logo HFS

HFS

Onze high-flow-swivel maakt het mogelijk om gereedschappen te koppelen die een hoog hydraulisch debiet vragen

Logo ILS

ILS

Rototilts Innovative Lubrication System maakt smering eenvoudig en verdeelt snel de juiste hoeveelheid vet op de juiste plaatsen. Deze oplossing noemen we de ILS.

Logo LHV

LHV

Het lasthoudventiel van Rototilt zorgt ervoor dat de last veilig op zijn plaats blijft, zelfs als het hydraulische systeem druk verliest door bijvoorbeeld een slangbreuk.

Veelgestelde vragen over draaikantelstukken

Interesse en wilt u meer weten?

Heeft u een vraag over een draaikantelstuk? Wij helpen u graag verder! Wij geven eerlijk advies dat past bij de toepassing die u vraagt. Voor specifieke wensen en toepassingen komen we graag bij u op bezoek.