Home Nieuws Eurotilt

Eurotilt / Eurosteel ontwikkelt eigen draaikantelstuk

Al bijna 40 jaar produceren wij kwalitatief hoogwaardige uitrustingsstukken voor graafmachines en wielladers. Dit doen we vanuit onze locatie in Venlo waar engineering, productie en sales onder één dak samenwerken.

Na het wegvallen van onze Zweedse partner in draai-kantelstukken zijn we aan de slag gegaan met het opzetten van onze eigen lijn draai-kantelstukken. Voorwaarde was om een kwalitatief hoogstaand product met toegevoegde waarde door Eurosteel en met toegevoegde waarde voor de gebruiker op de markt te brengen.

Na een intensieve ontwikkelperiode zijn we nu gestart met het produceren van de eerste 2 modellen uit onze nieuwe lijn draai-kantelstukken.

Van deze nieuwe serie wordt de onderbody (CW of S) in eigen huis geproduceerd, ook de bovenkop (zowel als snelwissel of vast) wordt onder eigen vlag gemaakt. Het voordeel hiervan is dat we een zo compact en licht mogelijk draai-kantelstuk kunnen bouwen wat georiënteerd is op de Benelux markt; denk hierbij vooral aan hoogte- en gewicht reductie, maar ook een machine ophanging met de juiste kiep hoeken. Het draai-kantel gedeelte komt van de Duitse machinebouwer Kinshofer.

Gekanteld wordt niet met cilinders, maar met een ellipsvormige kantelmotor. De maximale kantelhoek is 2 x 50o, waarbij het kantelmoment constant blijft en niet zoals bij cilinders variabel is, afhankelijk van de kantelhoek. Door de ellipsvorm van de kantelmotor ontstaat er een groter oppervlakte waardoor deze krachtiger is dan een ronde en wordt ook bouwhoogte gereduceerd. Door toepassing van een hydraulisch ventiel is de vasthoudkracht nog groter.

Diverse opties zijn leverbaar zoals een gripper, maar ook een GPS rotatiesensor geschikt voor de meest voorkomende GPS systemen behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn diverse besturingssystemen leverbaar; zowel het 4 of 6 slangensysteem maar ook een pro plus systeem, toepasbaar op het MIC4 machine systeem, is mogelijk.

De draai-kantel stukken zijn leverbaar voor machines van 2 tot 25 ton.

Momenteel kunnen we de ET11 en ET19 compleet uit eigen productie leveren, maar de andere modellen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar.

 

Technische specificaties:

Type                                        ET11                               ET19

Machinegewicht:                 325 kg                          695 kg

Hoogte wig-wig:                  590 mm                       660 mm

Kantelhoek:                           2 x 50o                                   2 x 50°

Kantelmoment:                    16 kNm                         40,5 kNm

Rotatiesnelheid:                   8,5 x min                      8,5 x min

Maximale werkdruk:           270 bar                          300 bar

Aanbevolen liters:                21 – 40 liter/min        50 – 60 liter/min

Elektrische doorvoer:          optie                               optie

Type CW snelwissel:            CW10                             CW30

 

Klik hier om naar de productpagina te gaan.

HKKR3-ET19-BS CW3-OS CW3V-DF06-QC-E1 (montage)-poster